Pályázat indul lovas létesítmények fejlesztésére.

Május 4.-től igényelhető támogatás a VP6-6.4.1.1-22  “Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Lovas létesítmények fejlesztése” elnevezésű pályázat keretében, mely a vidéki térségben működő mikrovállalkozások és magánszemélyek részére nyújt lehetőséget induló vagy már működő lovas tevékenységekkel kapcsolatos beruházások támogatására, kiemelve a lovas létesítmények fejlesztésének megvalósítását.

A pályázati Felhívás alapján a támogatási kérelmek benyújtására 2022.05.04. – 2022.07.12. között lesz lehetőség. A vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint, a támogatás intenzitása 30-70% közötti, a megítélt támogatás 50%-ának megfelelő összegű előleg igényelhető.

A támogatható tevékenységek közé tartozik fedett lovarda kialakítása, létrehozása, felújítása, bővítése lovas pályával; továbbá kiszolgálóegységek, szociális helységek, tűzvíztározó kialakítása vagy felújítása, vagyonvédelmet célzó beruházások, lovas létesítményhez közvetlenül kapcsolódó kiegészítő infrastruktúra kialakítása, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása.

Vidékfejlesztési Program alapján nem támogathatók Budapest és a budapesti agglomerációhoz tartozó településeken végrehajtott beruházások. A fejlesztés megvalósításának helyszínei a Vidékfejlesztési Program szerinti vidéki térségekben található területek, melyeknek a népessége nem éri el a 10 ezer főt, vagy 10 ezer fő feletti esetben tanyasi település külterülete.

Fontos szempont, hogy a támogatást azon magánszemélyek és vállalkozások jogosultak igényelni, amelyek rendelkeznek a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban vidéki térségben elhelyezkedő településen lévő lakóhellyel, székhellyel vagy telephellyel.

A támogatás igénybevételének feltétele, hogy a benyújtást megelőző 24 hónapban a pályázó OLIR által igazolva folyamatosan rendelkezzen minimum 2 db saját tulajdonú lóval.

A projekt megvalósítására rendelkezésre álló idő a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 24 hónap.

 

Scroll to Top