Élelmiszeripari üzemek fejlesztésére irányuló pályázati felhívások.

Már elérhető a VP3 4.2.1-4.2.2-1-21 „Élelmiszeripari üzemek fejlesztése” című pályázati kiírás, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a feldolgozási tevékenységhez kapcsolódó eszközök, gépek, technológiai berendezések beszerzésére, illetve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására. Szeptemberben indul a nagy élelmiszeripari projektek pályázata, ahol a célterületek várhatóan hasonlóak lesznek, azonban a komplex üzemfejlesztésből adódóan a minimális támogatási összeg vélhetően jóval magasabb léptékű lesz.

A kérelmeket 2021. július 7. és augusztus 31. között négy ütemezett szakaszban lehet benyújtani, a pályázat során a rendelkezésre álló keretösszeg 50 milliárd Ft. A projektek megvalósítási területe Magyarország teljes területe, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió Ft. Az igénybe vehető előleg mértéke a megítélt támogatási összeg 50%-a, az előleg összegével megegyező mértékű biztosíték nyújtása mellett.

Jelen kiírásban az elsődleges célterületek az élelmiszer-feldolgozó üzemek és borászatok technológiai megújulásának támogatása, beleértve az anyagmozgatás és szállítás eszközeinek beszerzését. Mindkét célterület esetén igényelhető támogatás a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kiépítésére, melyek alkalmazásával többletpont is szerezhető.

A támogatást azon mezőgazdasági termelő, illetve mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kivállalkozás jogosult igénybe venni, amelynek fejlesztési igénye Annex I. termék feldolgozására irányul. A projektek megvalósítására rendelkezésre álló időtartam a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 24 hónap.

Scroll to Top